Renesse is een kabouterbos rijker !

RENESSE – In het bos rond Slot Moermond zijn diverse meldingen gemaakt van kabouters. De vrolijke dwergen duiken overal op: in bomen, aan takken, tussen het mos. Ware liefhebbers kunnen er een hele wandeltocht aan wijden.

Eerlijk is eerlijk: de kabouters zijn niet echt. Ze zijn neergezet door medewerkers van het Fletcher-hotel dat in het Renesser kasteel huist. ,,We moesten iets”, zegt Fleurtje Stoutjesdijk. ,,Normaal gesproken hebben we veertig bruiloften door het jaar heen. Nu houden we er hooguit vijf over. We willen niet stilzitten.”

En het geliefde, maar nog altijd mysterieuze kabouterhuisje aan de Laône bracht Stoutjesdijk op het idee van een kabouterbos. ,,Het bos rond Slot Moermond is prachtig, maar lang niet iedereen kent het. Wij wilden iets doen waarmee we heel Renesse het bos in trekken.”

Iedereen mag zien hoe mooi het hier is

De eerste twee kaboutertafereeltjes die in het bos zijn neergezet, zijn al een wandeling waard. En dan moeten de andere 48 nog komen. Morgen, en misschien nog volgende week, wordt daar hard aan gewerkt door vrijwilligers. ,,Renesse Bruist en Renesse aan Zee hebben alles bekostigd”, vertelt Stoutjesdijk. ,,Zo zie je maar weer hoe iedereen samenwerkt om er het beste van te maken, hoe zuur de omstandigheden ook zijn voor iedereen.”

Het kabouterbos blijft in elk geval tot de kerstvakantie staan. Daarna kijkt de organisatie verder. De route wijst zichzelf, via een paadje aan de zijkant van het slot, maar er is ook een speciale routekaart in de maak. ,,We hopen dat veel meer mensen zien hoe mooi het hier is. En misschien later zelfs nog een feestje boeken. Dat kunnen we wel gebruiken.”

bron: pzc.nl